Bevezető
Tengerparti nyaralók Törökországban

A legtöbb embernek, ha tengerparti nyaraló vásárlásra gondol, akkor Spanyolország, Görögország, Olaszország, vagy Horvátország jut az eszébe, pedig a Török Riviéra számos előnnyel kecsegtet ezen országokhoz képest. Szerencsére egyre többen ismerik fel és tapasztalták meg a török tengerpart lenyűgöző, szinte páratlan természeti adottságait, a nyáron folyamatosan napos és meleg éghajlatát, a páratlan vendégszeretetet, amivel a török emberek a turistákat fogadják és kiszolgálják. Azt gondolom ezek azok, melyek megalapozzák, hogy az ember valóban pihentetően és kellemesen érezhesse magát egy tengerparti környezetben. Ismerje meg velünk Alanyát, a Török Riviéra egyik legszebb gyöngyszemét!

Biztonságos ingatlan vásárlás

Amennyiben külföldi ingatlan vásárlásban gondolkozik, számos kérdés, félelem merülhet fel Önben! Egy idegen országban elveszettnek érezheti magát az ember és ha egy nagyértékű vásárlásról van szó, akkor bizony a félelem megalapozott! Mi ezekre a nehézségekre, félelemekre nyújtunk biztonságos megoldást legyen szó nyelvi, jogi, tájékozódási, vagy biztonsági kérdésekről. A teljes ingatlan vásárlásnál Ön mellett leszünk és minden lépésnél magyar nyelven tájékoztatjuk, segítjük a folyamatban. Nekünk felteheti minden kérdését és korrekt egyenes válaszokat fog kapni, legyen az jogi, gazdasági vagy egyéb irányú! Tegye meg az első lépést, keressen fel minket!

Alanya_1 Alanya_2 Alanya_3 Alanya_4 Alanya_5
dr. Török Katalin Takács Gábor
Kiemelt ingatlan ajánlataink:

Kiemelt ajánlataink ízelítőt adnak ingatlan kínálatunkból! A "További ingatlanok" gombra kattintva számos egyéb lehetőség közül kereshet. Reméljük sikerül megtalálnia álmai tengerparti ingatlanát kínálatunkban!

Legyen Ön az első aki megtudja!

Kínálatunk folyamatosan bővül, változik! Tekintse meg teljes kínálatunkat is, illetve amennyiben nem talál az igényeinek megfelelő ingatlant, iratkozzon fel ajánló rendszerünkre, mely segítségével elsők között kap tájékoztatást az Önnek legmegfelelőbb ingatlanról.

Ingatlanvásárlás, hasznosítás

Sokan félnek kilépni az Európai Unió területéről, ha ingatlan vásárlásról van szó. Úgy érzik, nagyobb biztonságban van mind a befektetett pénzük, mind saját személyük. Pedig ez koránt sem igaz! Törökországban magyar állampolgár közvetlen szerezhet tulajdonjogot a megvásárolt ingatlan tekintetében, ami azt jelenti, hogy a tulajdoni lapon bejegyzett, teljesjogú tulajdonosává válik a vásárló, mely a helyi digitálisan működő informatikai rendszernek köszönhetően, akár egy QR -kód segítségével is ellenőrizhető. Az ingatlanok vételára Euróban kerül meghatározásra és a fizetés is minden esetben Euróban történik, így az ingatlanok forgalmi árát nem befolyásolja a helyi valuta (török líra) árfolyama. Minden alapanyagot helyben termelnek, állítanak elő, gyártanak, így a külföldi infláció vagy alapanyag hiány sem befolyásolja a vételárat. Az ingatlanok iránti keresletnek köszönhetően, az ingatlanok értéke az elmúlt években 8 -10 százalékkal nőttek, ami jelentősnek tekinthető más régiókhoz képest! A turizmus élénkülése is fokozódott, mely befektetésre szánt ingatlan esetén, megkönnyíti a bérbeadást, hasznosítást. Az ingatlan bérbeadásából évi 8% körüli hozammal lehet számolni, mely a kedvező időjárásnak (hosszú szezonnak) köszönhető. Az ingatlan kezelésében és bérbeadásában is segítséget tudunk nyújtani Önnek!

Europe map Alanya pool Alanya view
Travel alanya Travel alanya Boat alanya Parachute alanya
Utazási lehetőségek

Magyar állampolgár már útlevél nélkül is, személyigazolvánnyal is beutazhat Törökországba. Több légijárattal is megközelíthető Alanya városa. Létezik közvetlen járat Budapest -Antalya között (útidő: 2:20 perc), valamint transzferrel Antalya -Alanya (útidő: 1:40 perc). Több légitársaság is működtet ezen az útvonalon járatot (pl.: WizzAir, Pegasus, SunExpress). A másik alternatíva isztambuli átszállással történik, Budapest -Isztambul (útidő: 2:00 perc), majd 2 óra várakozást követően Isztambul – Alanya, Gazipasa (útidő: 1:20 perc). Ez az útvonal a Pegasus légitársasággal érhető el. Kijelenthető, hogy 4 -5 órás úttal elérhető Alanya városa, melyre több alternatíva és légitársaság is adott!

Programok

Alanyában megtalálható a pezsgő élet és a nyugodt kikapcsolódás egyaránt. Két, 20 kilométert meghaladó tengerparti öböllel rendelkezik, mely teljes végig szabad strand, nyugágyakkal és bárokkal. Az egyik oldalon apró kavicsos part, a másik oldalon homokos part várja a fürdőzni vágyókat. A városban található a csúszdapark, a tengerparton pedig számos sportolási, kikapcsolódási lehetőség várja az oda látogatókat (jetsky, banán, víziejtőernyőzés, stb.). A város mögött elhúzódó hegy, számos kalandra ad lehetőséget, melyet mind szervezett túrák keretében, mind egyénileg elérhetőek. Káprázatos vízeséses kanyonok, hegyi tavak, patakokra felépített vendéglátóhelyek látogathatóak meg. Míg napközben a gyönyörű kiépített tengerpart, a hegyi kalandok és a sportolási, kikapcsolódási lehetőségek nyújtanak végeláthatatlan időtöltési lehetőséget, este vár ránk a város forgataga, a híres török bazárok, a hajótúrák, egy lazító törökfürdő, egy séta a csodás alanyai várban (mely libegővel is megközelíthető), az éttermek sokasága és sokszínűsége, a legnépszerűbb gyorséttermektől az autentikus gasztro éttermekig. Este 11 órától pedig számos nívós zenés szórakozóhely nyitja meg kapuit, a bulira vágyó közönség előtt.

Vallás

Törökország alanyai része muszlim vallású, de ez cseppet sem érezhető, hiszen a város az európai turistákra és a vendéglátásra épült. A tengerparton elfogadott bármilyen ruházat, kapható és fogyasztható mindenhol alkohol és karácsonyi időszakban - hasonlóan mint Európa keresztény országaiban - karácsonyi vásárt tartanak, az üzletekben karácsonyfát állítanak, igazi karácsonyi forgatag várja az oda látogatókat. Az akár több mint ezer éves mecsetek pedig az európai ember számára érdekes és csodás látványosságokat jelentenek, melyek meglátogatása szintén remek program.

Éghajlat

Alanya éghajlata rendkívül kiszámítható és ideális. Mivel nagyon délen fekszik, maximum 3 hónap esős évszak jellemzi, ez januártól március közepéig tart. A többi időszakban napos és száraz az időjárás. A nyári hónapokban pedig szinte soha nem esik az eső, napos meleg az idő, a tenger hőmérséklete nagyon kellemes, meleg. A tengerben egész áprilistól decemberig kellemes fürdőzni, így hosszú időn keresztül élvezhető a tenger és a csodás napsütés. A tengerparti bárok, valamint az éttermek szinte kivétel nélkül egész évben nyitva vannak.

Közlekedés

Alanyán belüli közlekedésre számos lehetőségünk van. Első és talán a legkézenfekvőbb, hogy folyamatos helyi buszjárat közlekedik a városon belül. Ezzel szinte bárhová, olcsón eljuthatunk. A másik lehetőség a taxi, mely eléréséhez a városban kiépített taxihívó rendszer működik. A taxihívó gomb megnyomását követően, a legközelebbi szabad taxi már érkezik is értünk. Egyszerű, gyors, kényelmes és elérhető áron tudunk így közlekedni. Lehetőség van továbbá autóbérlésre, mely esetében kaució letétele nélkül juthatunk bérautóhoz. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy a városon kívüli látványosságokat is elérjük. Transzfer igényléshez, autóbérléshez megbízható és olcsón elérhető kapcsolatot biztosítunk!

Mecset alanya Beach alanya-mahmutlar Waterfall alanya
Walker alanya-mahmutlar Bar in alanya Jetsky in alanya-mahmutlar
Kiépítettség

A város infrastrukturális kiépítettsége eléri, sőt meghaladja az európai városok átlagos szintjét. Mobiltelefon hálózat, internet, mobil internet teljes lefedettségben, szinte mindenhol elérhető. A közművek mindenhol kiépítettek, az utak és az utcák rendezettek, legtöbb esetben térkővel burkoltak. Az utak mentén pálmafás ligetek füvesített részek találhatóak, melyeket a nyári hónapokban locsolnak és folyamatosan rendben tartanak. Az épületek mediterrán jellegűek és este kivilágítottak, fokozva a látványt. Alanyában szinte minden ingatlanhoz tartozik medence, sok esetben csúszdás medence és jakuzzi, külön gyerekmedence, valamint edzőterem és szauna. Ezek társasházak esetén közös használatban vannak. A tengerparton végig széles sétáló járda és kerékpár út van építve, leülőkkel, parkokkal, szökőkutakkal, játszóterekkel, edzőgépekkel, pingpong asztalokkal tűzdelve. Itt sétálni igazi különleges élmény!

Tisztaság

Alanyában a szemét szállítás napi két alkalommal díjmentesen történik! Minden utcában, elérhető távolságonként kihelyezett szelektív és hagyományos kukák vannak, valamint a sétáló utakon is vannak szemétgyűjtők, így a tisztaság és a higiénia garantált.

Fizetés, pénzhasználat

Amennyiben valaki ingatlant vásárol Törökországban, annak nyitunk egy török bankszámlát. Ez a számla három zsebbel rendelkezik, tehát van török líra, euro és dollár számlája is egyben a vásárlónak. Törökországban a bankok nem számolnak fel sem számlavezetési díjat, sem kártyahasználati díjat, így nincs kockázat abban, hogy számlát nyitottunk, mert nem kell rendszeresen pénznek lennie a számlánkon a banki költségek rendezésére. Mobil applikáción keresztül könnyen és biztonságosan tudjuk a számlánkra befizetett vagy átutalt euro/dollár devizát átváltani török lírába. A boltokban mindenhol lehet kártyával fizetni és teljesen le van fedve a környék összes települése bankautomatákkal.

Szolgáltatások minősége

A török szolgáltatások minősége, nyugodtan mondhatom, hogy kiemelkedő szinte világszinten is. A szolgáltató helyen dolgozó emberek, mindig azon lesznek, hogy megoldják a vendég problémáját, az igényét kielégítsék. Kijelenthető, hogy a legtöbb szolgáltatás ára 30 -50% -al olcsóbb, mint Magyarországon, így nem csupán a szolgáltatások minőségében fogunk pozitívan csalódni, hanem amikor a számlát fizetni kell akkor is!

Magyarokhoz való hozzáállás

A török testvér népének tartja a magyart, így mindenhol barátságosan, szeretettel fogadnak minket a török emberek. Amikor megtudják, hogy magyarok vagyunk, minden török embernek van egy kapcsolódási pontja hozzánk. Nem néznek le minket, nem fölényeskednek velünk, barátokként fogadnak minket Törökországban!

Alanya bazar Boat in alanya Burger King in alanya-mahmutlar
Amik mellettünk szólnak:

Biztonságos, Euró alapú ingatlanbefektetés.

Végig magyar nyelvű segítség a vásárlásnál, az üzemeltetésnél és a bérbeadásnál is!

Rendezett jogi és infrastrukturális környezet.

Nyári időjárás az év 9 hónapjában.

Nyugat-európai minőségben kiépült környezet, és szolgáltató egységek.

Ingatlan bérbeadás esetén, évi várható 8% nettó hozam!

Lenyűgöző szépségű környezet.

Magas komfortfokozatú ingatlanok (medence, jacuzzi, fitness terem, stb.).

Kedvező árak, az ingatlanok és a szolgáltatások tekintetében is.

Magunkról
dr. Török Katalin
dr. Török Katalin

jogász
: +36-30/436-8896
: info@trhome.hu

Több mint 20 éve vagyok a jogi pályán, ebből 15 évet töltöttem a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, melyből közel 10 évet büntető bíróként dolgoztam. Törökországi ingatlan vásárlásunk inspirált arra, hogy az ingatlan piac irányába nyissak és tudásommal, valamint tapasztalatommal segítsem a Törökországban ingatlant vásárolni szándékozókat.

Takács Gábor
Takács Gábor

közgazdász - informatikus
: +36-70/362-3138
: info@trhome.hu

Tanulmányaim befejezése óta vállalkozóként tevékenykedem. Közel 10 évet töltöttem el az értéktözsde világában, mely időszak alatt sok tudást és tapasztalatot szereztem a befektések területén. Minden befektetésnél (legyen szó értékpapirról, vagy ingatlanról) igyekszem minimalizálni a kockázatot és elérni a lehető legnagyobb hozamot!

Házaspárként 3 kamasz fiú gyermeket nevelünk. 2022 év elején belevágtunk életünk egyik legnagyobb kalandjába, mely azóta egyre jobban meghatározza életünket. Tavalyi évben a világban zajló változások hatására is úgy döntöttünk, hogy ingatlant szeretnénk vásárolni egy tengerparti, mediterrán országban. Elsőként a Kanári-szigetek, Spanyolország volt az, amerre szerettünk volna ingatlant venni. Többször jártunk már Spanyolország több területén, és több szigeten is töltöttünk már időt, így kézenfekvőnek tűnt, hogy miért ne oda?! Ahogy egyre jobban ástuk bele magunkat az ingatlanokba, egyik sem volt olyan, amibe beleszerettünk. Vagy távol volt a tengertől, vagy kicsi volt számunkra az ingatlan vagy nem tetszett a környék vagy az ára nem volt megfelelő stb. Nem zárkóztunk el más országoktól sem, így nézelődtünk Cipruson, Görögországban, Montenegróban Albániában és nem tartottuk ördögnek valótól, hogy Törökországig menjünk akár. Összegeztük, hogy mire is lenne szükségünk:

 • rendezett és kiépített környezet

 • kamasz gyerekeknek is biztonságos szórakozási lehetőségek

 • szabad tengerpart, ami nem szállodákkal van beépítve

 • kirándulási, szórakozási lehetőségek minden korosztálynak

 • 2+1 szobás lakás, mely tengerre néz

 • élhető társadalom

Alanyába kiérkezésünkkor a transzferből kiszállva tudtuk, hogy ez az az ország, ahol szeretnénk a szabadidőnket eltölteni. Az első perctől kezdve úgy éreztük, hogy a teljes kiszolgálást kapjuk meg minden szolgáltatótól, szeretnek minket és mindaz a tévképzet, ami a muszlim országokhoz kapcsolódik, Alanyában megdől.

Alanyát érezni kell! Mi pedig 3 gyermekkel rendszeresen kijárunk és minden hónapban számoljuk vissza a napokat, hogy ismét hazatérjünk Alanyába. Hiszen amint belekóstolunk, biztos, hogy beleszeretünk!

Mind a jogi oldalát, mind a gazdasági oldalát végig tudjuk kísérni a gondolattól egészen addig, amíg a tulajdoni lap a vásárló kezébe nem kerül. Ha igény van rá, akkor tovább is, hiszen fenn is tartjuk a kinti ingatlanokat. Mi meg mertük lépni, belevágtunk! Segítünk, hogy ez másnak is sikerüljön!

Legfrisebb videónk
00:00
 • 00:00

  /

  00:00

  • 2x
  • 1.5x
  • Normal
  • 0.75x
  • 0.5x

Nézze meg többi videóinkat is YouTube csatornánkon!

Gyakori kérdések

Első körben felmérjük díjmentesen az igényeket, akár több beszélgetés folyamán tájékoztatjuk a vevőt a vásárlási folyamatról, az alanyai ingatlanlehetőségekről. Miután az igényfelmérés megtörtént, segítünk kijutni Alanyába, ahol magyar kolléganőnk végig kíséri a vásárlási folyamatot. Mindig az adott igényeknek megfelelően keressük a legtökéletesebb ingatlant.

Vinni kell magunkkal: személyi igazolvány, lakcímkártya, útlevél, valamint villany, víz vagy internetszámla, mely a lakcímkártyán található címmel megegyezik.

Komoly szándék esetén érdemes foglalót vinni az utazásra. Tapasztalatunk szerint, ha nincs lehetőségünk lefoglalózni a kinézett ingatlant, a jó vételekről lecsúszhatunk és nem biztos, hogy később ugyan olyan jót fogunk találni. A jó lakásokat azonnal megveszik. A foglaló összege az ingatlan 10% szokott általában lenni, de minimum 10.000 euro.

Először segítünk létrehozni a vevő számára egy török adószámot. Ennek a folyamata rendkívül egyszerű, kb. 10 perces folyamat. Nincs szükség bejelentkezésre, időpontkérésre, így bármikor elintézhető.

Ezt követően nyitunk a vevőnek egy törökországi bankszámlát, melyen euro, dollár és török líra zsebek vannak. A számla megnyitása nem jár költségekkel, valamint a számlavezetésnek és a kártya használatnak sincs díja. Bankkártyánkat a számla megnyitását követően kézhez is kapjuk és azonnal tudjuk használni számlánkat.

A harmadik lépés, egy közjegyző előtti nyilatkozat arról, hogy megbízzuk az ingatlan közvetítőt a kiválasztott ingatlan megvásárlására.

Mindezeket egy nap alatt el lehet intézni, mindenhol soron kívüli ügyintézést tudunk biztosítani.

Magyar állampolgár tulajdon jogot tud szerezni Törökországban az ingatlanok felett. Az adásvételi szerződés teljesülését követően a magyar állampolgárságú vevő a tulajdoni lapon tulajdonosként kerül feltüntetésre. Az ingatlan felett teljes jogkörrel bír a tulajdonos. A tulajdon védelme a magyar szabályok szerinti, így örökölhető is a megvásárolt ingatlan.

Számolni kell az adóval és a közjegyzői díjjal, melynek összege maximum 2.000 euro, az ingatlan vételárától függetlenül. Egyéb költséggel nem kell számolni.

Egy átlagos 90-100 nm-es ingatlan esetében kb. 25-30.000 forint összeggel kell számolni akkor, ha minden hónapban használjuk kb. 1,5-2 hetet az ingatlanunkat. Ebbe a költségbe bennen van a víz, a villany és az internet számla, a távozásunk utáni takarítási díj, a közös költség – medence fenntartása, épület tisztán és karban tartása - valamint a török mobil telefonunk feltöltése.

Igény esetén az ingatlanokat teljes körűen menedzseljük. Fizetjük a számlákat, költségeket, képviseljük a tulajdonost a lakógyűléseken, valamint kézben tartjuk az ingatlannal kapcsolatos teendőket. Erről minden alkalommal, mikor Alanyában tartózkodik a tulajdonos, elszámolást, részletes kimutatást adunk.

Az ingatlan későbbi eladása után nem kell adót fizetni.

Egy átlagos lakás 80-100 nm éves ingatlan adója kb. 1000 török líra (14.000 forint), amit a helyi Földhivatalba kell megfizetni májusig. Ennek befizetését kérésre intézzük.

Az átlagos szlovák állampolgár 90 napot tartózkodhat kint Törökországban. 200.000 euro feletti ingatlan vásárlása esetén IKAMET igényelhető (tartózkodási engedély), mely orvosi ellátásra jogosít Törökországban. 400.000 euro feletti vásárláskor igényelhető a török állampolgárság, melyet a házastárs és a gyermekek is megkapnak automatikusan.

Törökországban nincs idegenforgalmi adó. A barátok, ismerősök korlátlan időt tölthetnek az adott ingatlanban.

Természetesen a bérbeadást is segítjük. Az ingatlan karban tartását és rendbe tételét, takarítását vállaljuk. Minden folyamatban jelen tudunk lenni.

Ha az éves bevétel meghaladja a 60.000 tl (török líra), akkor az afeletti összeg után kell 10% adót fizetni a Földhivatalnál.